انواع برنج ایرانی

برنج
تصویر  بوجور
بوجور

در این مقاله میخوانید:

برنج طارمی چیست؟

برنج طارم نوعی برنج اعلا است که دانه‌هایی بلند، محکم و رنگی مایل به کرم دارد. برنجی با استحکام بالا که مقاومتش در برابر شکستن بیشتر است و در اصطلاح به آن “استخوانی” گفته می‌شود.

این برنج ایرانی عطری خوش و بافتی درخور تحسین داشته و علی‌رغم پتانسیل تولید کمتر در مقایسه با دیگر انواع، کیفیت طبخ فوق‌العاده‌ای دارد که آن را در رده‌ی برترین برنج‌های کشور قرار می‌دهد.

خصوصیات برنج طارم

وضوح ظاهری با دانه‌های سفید کرمی و ماندگاری مزه‌ای خالص، برنج طارم را از سایر شالی‌ها متمایز می‌کند. محصولی با کیفیت عالی که بیشترین مواد غذایی را در دل خود حفظ کرده است. دانه‌های خام این برنج حدود ۷٫۹ میلی‌متر طول دارند و پس از پخت به طول تقریبی ۱۱٫۸ میلی‌متر می‌رسند. رنگی شفاف به همراه عطری تحسین‌برانگیز، هویت این برنج خوش‌طعم را تشکیل می‌دهد.

برنج هاشمی

برنج هاشمی به عنوان یکی از نمونه‌های برتر برنج در ایران شناخته می‌شود و اغلب در کنار برنج‌های مرغوبی مانند طارم و نوبت دوم (برنج کشت دوم) قرار می‌گیرد. برنج هاشمی به دلیل دانه‌های طولانی، عطر فرح‌بخش، و طعمی لذیذ، محبوبیت ویژه‌ای در میان خانواده‌های ایرانی پیدا کرده است.

خصوصیات برنج هاشمی

برنج هاشمی برای افرادی که دانشی از تمایزات و جزئیات آن دارند، ممکن است انتخابی آشنا به نظر برسد. اما برای افراد تازه‌کار، تشخیص آن در بازار که مملو از انواع مشابه مانند برنج شیرودی است، چالش‌برانگیز است. در زیر، ویژگی‌هایی را که به تشخیص برنج هاشمی کمک می‌کند، بیان کرده‌ایم:

  • شکل و اندازه دانه: دانه‌های برنج هاشمی ممکن است به صورتی دانه‌ای ریز، بلند و پُر‌جثه باشد و بیشترین ویژگی آن‌ها کشیدگی و بلندی دانه‌هاست.
  • رنگ دانه: این برنج به رنگ سفید که به کرم متمایل است دیده می‌شود.
  • عطر و طعم: برنج هاشمی با عطر و طعمی مطبوع که از دیگر انواع برنج متمایز است، شناخته می‌شود.
  • بافت نرم: حتی پس از پخت هم، دانه‌های برنج هاشمی نرمی خاصی دارند که نرمی آن‌ها با سایر برنج‌ها قابل مقایسه نیست.
  • منطقه کشت: برنج هاشمی هویت و کیفیت خود را مدیون منطقه کشت غنیش است، به‌ویژه در مناطقی مانند گیلان و مازندران که به خاطر کیفیت بی‌نظیرش معروف است.

شرح برنج صدری

برنج صدری از ارقام اصیل و بسیار مرغوب برنج است و در نواحی شمالی ایران از جمله استان‌های گیلان، مازندران و گلستان کشت می‌شود. برنج صدری به دلیل خصوصیات آروماتیک بالا، هنگام پخت به خوبی قد می‌کشد و دارای عطر و طعم انحصاری است که این امر سبب شده تا جایگاهی ممتاز در پذیرایی‌‌های ایرانی پیدا کند. این دانه‌های نورسته نه تنها لطیف و آسان‌الهضم هستند، بلکه با پخت، حالت نرم و لطیفی به خود می‌گیرند که به مدت چند ساعت پایدار می‌ماند، بدون اینکه احساس سنگینی به همراه داشته باشند.

برنج صدری در سه نوع گوناگون موجود است:

انواع صدری شامل صدری دم سیاه، دم زرد، و دم قرمز می‌شوند، که امروزه نوع دم سیاه آن به دلیل فراوانی بیشتر، رواج یافته‌تر است.

خصوصیات برجسته‌ی برنج صدری

ویژگی‌هایی که نشان‌دهنده‌ی اصالت برنج صدری ایرانی هستند عبارت‌اند از پتانسیل پخت بالا، حفظ نرمی پس از پخت، قد کشیدن و ماندگاری طعم و تازگی بعد از یک یا دو روز، و هضم راحت پس از مصرف که همگی از خصایص فرید و منحصربفرد آن به شمار می‌روند.

پروتئین موجود در برنج صدری ۸% است که بیشتر از بسیاری از انواع برنج‌های دیگر می‌باشد، و طول دانه در حالت خام آن تقریباً ۷ میلی‌متر است که پس از پخت به حدود ۱۳ میلی‌متر می‌رسد.

شناخت برنج علی کاظمی

برنج علی کاظمی از دانه‌های برتر در استان گیلان است و شهرت آن به ویژه در میان دوستداران برنج هاشمی گسترده‌ است.این نوع برنج، عضوی از خانواده صدری محسوب شده و به نژاد برنج‌های بینام تعلق دارد.

خصوصیات برنج علی کاظمی

برنج علی کاظمی شاید ظاهری به ظریفی برنج هاشمی نداشته باشد، اما در بسیاری از خصوصیات مشابهند. دانه‌های این برنج از نظر اندازه و شکل یکنواخت نبوده و اگرچه گاهی خرده‌هایی در میانشان یافت می‌شود، اما این مسئله بر خوشپختی و کیفیت آن تاثیر نمی‌گذارد.

  • طول دانه در حالت خام: ۷٫۲ میلی‌متر
  • طول دانه پس از پخت: ۱۱٫۶ میلی‌متر
  • عرض دانه خام: ۲٫۱ میلی‌متر
  • رنگ دانه‌ها: سفید با کرمی رو به ظهور

بررسی ویژگی‌های برنج دم سیاه

برنج دم سیاه، نام‌آور در میان اقسام برنج در ایران و استان گیلان شناخته شده است، و نسبت به برنج صدری، ارتباط خانوادگی دارد. این گونه یکی از بهترین برنج‌های کشور با شهرت فراوان است که کشت آن معمولاً در مزارع باکیفیت صورت می‌گیرد.

برنج دم سیاه، که از جمله نمونه‌های کم‌بهره وری در بین انواع برنج به شمار می‌رود، به سبب بازدهی پایین در برداشت، بازاری با قیمت بالایی دارد.

مشخصات ممتاز برنج دم سیاه

شلتوک این برنج به دلیل ریشک‌هایی با رنگ سیاه چشم‌گیر است که از همین رنگ، نام خود را اخذ کرده است. دانه‌های سفید برنج دم سیاه در نگاه اول بسیار شبیه به برنج صدری هستند و تفکیک آنها بدون نظر به شلتوک می‌تواند کاری دشوار باشد. عطر و طعم بی‌نظیر برنج دم سیاه می‌تواند جلوه‌ای خاص به غذاهای پخته‌شده با آن بدهد، شکوهی مضاعف به میهمانی‌ها و جشن‌ها اعطا کند. پس از پختن، دانه‌های این برنج تا بیش از 12 میلی‌متر قد می‌کشند، در حالی که در حالت خام بین 7 تا 8 میلی‌متر طول دارند.

جدیدترین مقالات

منوی دسته بندی خود را در مسیر: "سربرگ ساز > چیدما موبایل > عنصر منوی موبایل > نمایش و مخفی کردن > انتخاب منو " تنظیم کنید
اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.