تاریخچه برنج طارم
دلیل گذاشتن نام طارم بر این نوع از برنج، به این خاطر است که اولین بار آن را در شهرستان طارم واقع در استان زنجان کشت کردند. روستای درام در شهرستان طارم قدیمیترین برنجهای طارم را در خاک خود پرورش میدهد. امروزه محل اصلی کشت برنج طارم در استانهای گیلان و مازندران است. شهرستان فریدونکنار در استان مازندران بهترین رتبه را در میان شهرستانهای زیر کشت این برنج دارد.
تاریخچه برنج هاشمی
برنج هاشمی، یکی از انواع برنج طبیعی و بدون دستکاری ژنتیکی است که از زمان های دور در منطقه شمالی کشور، به ویژه در استان گیلان، رشت (روستای چاپارخانه) است، این برنج برای اولین بار توسط آقای یوسف هاشمی زاده در سال های گذشته 1364 کشف شد. آقای هاشمی زاده به طور اتفاقی در شالیزار خود این گونه برنج را کشف کرد و پس از پیگیری و کشت آن، آن را با نام برنج هاشمی برند سازی و در کشور شناخته کرد.
تاریخچه برنج صدری
برنج صدری در زمان حکومت ناصرالدین شاه به کشور وارد شده است، در آن زمان میرزا آقا خان نوری صادرات کشور را برعهده داشته است او افرادی را اجیر می کند تا تخم چغندر و برنج را از کشور های آسیای شرقی تهیه کنند تا آن ها را در شمال کشورمان کشت کند.
به روایت دیگری این برنج از هندوستان وارد ایران شده و لقب برنج صدر اعظمی را به آن داده اند، بعد از سال ها اعظم از نام آن کم شده و به برنج صدری معروف شده است.
تاریخچه برنج بینام
این برنج در گذشته بیشتر توسط کشاورزان گیلانی کشت می شد اما امروزه بیشتر کشاورزان مازندرانی از بذر آن برای کشت دوم استفاده می کنند، که البته با آن بینامِ قدیمی گیلان فرق می کند.
تاریخچه برنج علی کاظمی
کشف برنج جدید توسط علی کاظمی در روستای شکارگوراب استان گیلان، در سال 1360، باعث تغییر در کشاورزی منطقه شد. او چهار خوشه برنج با ویژگیهای منحصر به فرد کشف کرد و با توجه به این خصوصیات، تفاوت آنها را با برنجهای دیگر تشخیص داد. بعد از کشت و درو کردن چهار خوشه، برنج عجیب علی کاظمی شهرت یافت و کشاورزان در سراسر گیلان از آن استفاده کردند.
تاریخچه برنج دم سیاه
این برنج پرطرفدار و مشهور نخستین بار در استان گیلان کشت و داشت و برداشت است و هم خانواده برنج صدری میباشد.